De wereld van

Ilse Vaerendonck

Sopraan

Over Ilse Vaerendonck

"Zingen is uitdrukking van de ziel"

Jong geleerd

Ilse Vaerendonck is geboren in Hamme op 2 oktober 1970. Aan de muziekacademie van Sint-Niklaas heeft zij viool geleerd. Ze mag dan een begenadigd violiste zijn, ze heeft een voorliefde voor zang. Haar zangcarrière begon bij het meisjeskoor de Wase Lijsters waar zij als eerste sopraan vele solo’s vertolkte.

Opgeleid in klassieke en lichte muziek

Na de middelbare school heeft Ilse Vaerendonck aan het Lemmensinstituut in Leuven gestudeerd. Na het Lemmens heeft zij een bijkomende opleiding lichte muziek en musical gevolgd aan het hoger instituut voor podiumkunsten te Antwerpen. Zij heeft zangles gevolgd bij Dina Grosberger, Marc Van Daele, Stéphanie Friede en Ingrid Voermans voor klankgeoriënteerd zingen volgens de Lichtenberger methode. Zij ontplooide zich tot een veelzijdige zangeres met een groot stembereik en staat bekend om haar natuurlijke vertolking.

Projecten

Ilse Vaerendonck betrad al vele podia. Ze was te zien in tal van musicals en opera’s (Sneeuwwitje, the Nightmare before Christmas, Jane Eyre, Dido en Aeneas…). Ruim tien jaar had zij de muzikale leiding over het vocaal ensemble Horcare. Behalve dat was zij organiste in Temse en Belsele. Zij is een graag geziene gastsoliste op (gelegenheids)concerten  en (liturgische) plechtigheden.

Samenwerking

Ilse Vaerendonck vormt al jaren een duo met de Kroatische pianiste Zvezdana Susljic. Zij heeft graag samengewerkt met muzikanten als Liesbeth Devos, Jos D’Hollander, Theo Mertens, Nico Baltussen, Franky Wagemans, Hendrik De Bruyn, Dirk Stuer, Anne Boeykens, Frank Hoelen, Ann Engels, Hilde Norga, Fedra Coppens…

Foto's

Contact

Voor info en boekingen van (gelegenheids)concerten (kerst- en nieuwjaarsconcerten, academische zittingen, openingen, huisconcerten…) en (liturgische) plechtigheden (doopvieringen, huwelijken, begrafenissen…) kan u onderstaand contactformulier invullen en versturen.

Ik kijk uit naar onze muzikale samenwerking.